Rajasthan LDC paper Answer Key – RSMSSB LDC Solved paper

Rajasthan LDC paper Answer Key || RSMSSB LDC Solved paper 2020 RSMSSB LDC Question Paper Download Junior Assistant Exam 2020 official Answer key for Rajasthan RSMSSB LDC and Junior Assistant has been published by the RSMSSB.Links are provided below to download it from the official website. As we all know the answer key is a very important tool to estimate marks and forecast the result

Rajasthan LDC paper Answer Key – RSMSSB LDC Solved paper

LDC {Lower Division Clerk} examination on date 12th August 2018 First Shift from 08:00 AM to 11:00 AM. Exam was conducted for candidates whose name starts with A to G alphabet. Now after completing the exam at all examination centers Second Shift aspirants are looking for RSMSSB LDC 1st Shift Question Paper 12 august 2018 Pdf in Hindi / English online at the internet. दिनाक 12 अगस्त 2018 को आयोजित राजस्थान कनिष्ट सहायक परीक्षा के 1st पेपर {सामान्य ज्ञान, दैनिक विज्ञान, गणित} विशय के लिए जारी हो गया है All of you know that 2nd shift paper will start from 02:00 PM to 03:00 PM. Candidates who have attempted this exam at all centers can share Today RSMSSB LDC Asked Question 2018 & 1st Shift Paper below through comment section. It can be helpful for the aspirants who are going to conduct next shift paper.

RSMSSB LDC Answer Key 12 August Paper Solution Paper 1st

RSMSSB LDC Answer Key 12 August Paper Solution Paper 2nd

RSMSSB LDC Quiz Paper Solution Paper 1st

RSMSSB LDC Quiz Paper Solution Paper 2nd

Q 1. is the main component of natural gas

Ans-Methane

Q 2. Who is the example Tharmostig of polymer?

Ans-Backlight

Q 3. Compound HC = C – CH2 – CH = IUPAC name of CH2

Ans. (D) Paint – 1. Ain – 4 – in

Q 4. Select the Eromaitik compound.

Ans. —

Q 5. CFC are chemically more permanent, as they do not?

Ans. (A) H

Q 6. When the periodic table comes from top to bottom then the size of alkali metals?

Ans. (A) grows.

Q 7. Plaster of Paris is the chemical formula of ”

Ans-Caso 4.2 H20

Q 8. Which of the following is the untrue statement to merge the ammonia of alkali metals?

Ans. (D) Nature is Paratichumabakiy.

Q 9. What substance does Balichig powder on heating with chlorine?

Ans. (D) Extinguished dribble

Q 10. Which of the following is the example of a physical change?

Ans. (A) The ejaculation of paper

Q 12. When the CO2 flows into the lime water, lime water becomes the

Ans-Milky

Q 13. When is the chemical reaction?

Ans. (D) activation is energy affected.

Q 14. During which process, the Haber process makes the surface of the ammonia and iron (Fe) weak and breaks down?

Ans. —

Q 15. If the bulb of 100 watts is taken in 10 hours work, will the amount of electricity be consumed?

Ans. (B) 1 KWh (Power = 1 unit)

Candidates का प्रथम Alphabet Exam Date Exam Times
A-G तक 12.08.2018

8 बजे से 11 तक
2 बजे से 5 तक

H-M तक 19.08.2018

8 बजे से 11 तक
2 बजे से 5 तक

N-R 09.09.2018

8 बजे से 11 तक
2 बजे से 5 तक

S-Z तक 16.09.2018

8 बजे से 11 तक
2 बजे से 5 तक

Rajasthan Subordinate and Ministerial Services Selection Board has conducted the exam for LDC posts on . Many candidates became part of this exam and now they are all waiting for Rajasthan LDC Answer Key 2020.Here we have given the second question paper of RSMSSB LDC exam 2020 along with Answer Key.Whichever candidate has given the RSMSSB LDC Second Shift 16th September 2018 paper, all candidates can see the LDC Answer.Here is the Hindi of Rajasthan LDC Answer and given in English.

  • Exam :— RSMSSB LDC Paper 1 (Alphabet S to Z Candidates)
  • Name of the Post:— LDC Grade-II (Lower Division Clerk), Junior Assistant
  • Exam Date :— 16/07/2019 09/2018
  • Exam Time :— First Shift (08 am to 11 pm)
  • Question Paper :— II (Second)
  • Topics:— General Knowledge, General Science, Mathematics
  • Exam Organizer — RSMSSB
  • Total Questions :— 150

LDC Qualification:- Minimum degree must now be required for this recruitment form. Also, there should be computer certifications.

LDC Age:- The student’s age should be minimum 18 and maximum 40 years. (As per Upper Age Relaxation SC/SC) 5 years for st category students and 3 years upper age exemption for OBC category students)

LDC Selection Process:- Selection in this exam will be done by Written Examination and Typing Test

LDC Application Fee:-
1.) Application Fee for General Category- 450/- –
2.) Application Fee for OBC Category-250/- –
3.) Application Fee for SC ST Category- 250/- –
4.) Application Fee for Other Categories- 250/- –

The following steps for filling up the LDC form:-
1.) First open the official website. Or click on the application application form link given below
2.) After clicking on the application application form link, you can find two options. one form registration and another login
3.) The size of the photo should be 50 KB and signature size should be 50 KB to fill the form
4.) Submit the forum carefully and keep the print out of the story form after it is completed.

LDC Form Recruitment Time Required: –
1.) 10th and 12th Marksheets
2.) Aadhaar Card/Card Voter ID / Voter ID Card Licenses etc.
3.) Degree marksheet (if any)
4.) Cast Certificate
5.) Bank Passbook Copy (if ho)

Rajasthan Staff Selection Commission may issue notification for Patwari exam soon. 801 vacant posts of Kanata Clerk will be filled up in agricultural produce market committees in Rajasthan through Patwari exam. Notification of Rajasthan LDC Recruitment Will Be Released | In Rajasthan, CM Ashok Gehlot has brought the good news to the Rajasthan student on. Rajasthan LDC exam will be held to fill up 801 vacant posts of the clerk in agricultural produce Market committees in Rajasthan. This time also, Rajasthan LDC is going to organise Rsmssb this time rajasthan staff selection board. Through this article, all recruitment related information such as eligibility for filling the form, age, important date, application fee, how to fill the form, official website, official notification, syllabus, old quiz paper and what documents are required to fill the form

Author: Jyoti

All about Education and Jobs News Update By Me Rajasthan GK rajasthan gk 5000 question Current Gk in Rajasthan Job Openings in Rajasthan Sarkari Naukri in Rajasthan : Get Free Job Alert notification of all Rajasthan Government Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *